שיפוץ של בית מקבלן

שיפוץ של בית מקבלן

קוטג' בישוב כפרי שנקנה בפרויקט קבלני, שופץ, הורחב ושונה לחלוטין.
בחלל המרכזי הורם הגג ונבנתה תקרת עץ מרשימה, בקומת החדרים נפתחה גלריה אל המרחב שמתחת.
הבית עוצב בסגנון כפרי ובקווים רכים, עם ריצוף דמוי אבן בגדלים משתנים, תקרת עץ בהירה וקיר בריקים מפירוק שמתנשא לגובה שתי הקומות.
מטבח בסגנון פרובנס, ויטרינה צבעונית בפינת האוכל ובחירת ריהוט וגופי תאורה מתאימים השלימו את הקו הכפרי החמים.

שיפוץ מהווה אתגר שונה מבניה מאפס. התכנון צריך לקחת בחשבון אלמנטים שלא ניתן לשנות, כמו קורות ועמודים או צנרת שירותים. כמו כן יש לקחת בחשבון "הפתעות" שעלולות לצוץ במהלך הבניה, כמו צינור שעובר במיקום לא צפוי, תשתית רעועה שצריך להחליף או דברים שבנויים בצורה גרועה ומתפרקים מאליהם. בבית זה התכנון התבסס על הקיים וכלל הרחבה ושינויים רבים. העבודות בבית נמשכו זמן קצר, במהלכן מפקח הבניה נכח בשטח מדי יום, כדי להתמודד עם הבעיות שעלולות לצוץ וכן לתאם ולהנחות את בעלי המקצוע הרבים שעבדו במקביל.

ספקים ובעלי מקצוע:

מטבח – נגרית חמד
חיפוי בריקים – קרן סטון
גופי תאורה – ביתילי, קדם